Premierul danez: Ideea privind cumpărarea Groelandei de către SUA este absurdă

Groenlanda nu este de vânzare, iar ideea privind cumpărarea insulei de către Statele Unite este absurdă, a declarat duminică premierul danez Mette Frederiksen, după ce un consilier economic al preşedintelui american Donald Trump a confirmat că acesta ar fi interesat în achiziţionarea teritoriului.

561 afișări
Imaginea articolului Premierul danez: Ideea privind cumpărarea Groelandei de către SUA este absurdă

Premierul danez: Ideea privind cumpărarea Groelandei de către SUA este absurdă

"Groenlanda nu este de vânzare. Groenlanda nu este daneză. Groenlanda este Groenlanda. Sper că nu vorbea serios", a declarat Frederiksen, potrivit agenţiei Reuters.

Liderul de la Casa Albă urmează să efectueze o vizită la Copenhaga la începutul lunii viitoare.

Consilierul pe probleme economice Larry Kudlow a confirmat că Donald Trump a exprimat ideea privind cumpărarea Groenlandei în discuţiile avute săptămâna aceasta cu consilierii săi.

"Nu vreau să prezic un rezultat. Spun doar că preşedintele, care ştie câteva despre cumpărarea propietăţilor, ia în considerare achiziţionarea Groenlandei", a declarat Kudlow.

Kudlow a menţionat că şi fostul preşedinte Harry Truman a vrut să cumpere Groenlanda.

"Danemarca deţine Groenlanda, iar Danemarca este un aliat. Groenlanda este un loc strategic", a adăugat consilierul economic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici