Spaniolii, dornici să se vaccineze. Tinerii stau la coadă la un spital din Madrid

Spaniolii, printre cei mai afectaţi de COVID-19 la începutul pandemiei, sunt acum printre cei mai dornici să se vaccineze. Spaniolii stau la coadă în speranţa că vor lăsa COVID în urma lor.

789 afișări
Imaginea articolului Spaniolii, dornici să se vaccineze. Tinerii stau la coadă la un spital din Madrid

Foto: Twitter

Mai multe ţări au încercat o serie de măsuri pentru a-şi convinge oamenii să se inoculeze, de la stimulente în bani la ordine directe până la interzicerea accesului în localuri, conform Reuters.

Nu este şi cazul spitalului Isabel Zendal din Madrid, unde angajaţii spune că tinerii vin fără stimulente, dornici să-şi revină la viaţa normală.

„Ceea ce vedem aici este o <petrecere> în fiecare zi”, a declarat Fernando Prado, asistent şef: „Ştiu că cu cât sunt mai repede imunizaţi, cu atât mai repede vor lăsa pandemia în urmă”.

Doar 5% din populaţia din Spania nu este dispusă să se vaccineze, mult sub statistica din Franţa -13% sau Statele Unite -19% , potrivit unui sondaj făcut de Morning Consult.

Dorinţa de vaccinare se explică prin coşmarul primului val de pandemie din Spania, în martie 2020, când au fost înregistrate peste 800 de decese în fiecare zi.

Apoi, Spania a crescut constant în clasamentul mondial, în special în ceea ce priveşte rata de vaccinare, deşi au existat probleme iniţiale de aprovizionare.

În ceea ce priveşte procentul populaţiei cărora li s-a administrat cel puţin o doză, Spania se află pe locul 11 la nivel mondial şi pe locul 4 în Uniunea Europeană.

„În strategia sa împotriva pandemiei, Spania şi-a pus cea mai mare parte din credinţă în vaccinare ... şi oamenii au crezut în ea", a declarat Quique Bassat, cercetător la Institutul Global de Sănătate din Barcelona.

Toţi cei cu vârsta peste 80 de ani sunt deja complet vaccinaţi, la fel şi 84,4% din cei cu vârsta de 60 de ani. Tinerii de până la 16 ani au început rezervările din 12 iulie, în regiunea Madrid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici