Spaţiul aerian bulgar a fost redeschis definitiv

Spaţiul aerian bulgar, închis parţial de duminică, din cauza norului de cenuşă vulcanică provenind din Islanda, a fost redeschis definitiv luni după-amiaza, a anunţat ministrul Transporturilor, Kamen Kicev.

16 afișări
Imaginea articolului Spaţiul aerian bulgar a fost redeschis definitiv

Spaţiul aerian bulgar a fost redeschis definitiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Spaţiul aerian bulgar a fost deschis cu execpţia unei mici secţiuni în nord-estul ţării, în zona Silistra. Toate aeroporturile funcţionează", a declarat el într-o conferinţă de presă.

După o închidere totală, instituită duminică dimineaţa, autorităţile bulgare au autorizat, ulterior, survolarea teritoriului acestei ţări la o altitudine de peste 8.000 de metri.

Mai târziu, aeroportul din capitală, Sofia, a fost redeschis doar pentru zborurile dinspre şi în direcţia ţărilor din sudul Europei şi Asiei.

Totuşi, din cauza menţinerii măsurilor de închidere a spaţiilor aeriene în numeroase state occidentale, Kicev a apreciat că zborurile către aceste regiuni vor rămâne, cu siguranţă, suspendate în continuare şi marţi, din cauza închiderii aeroporturilor respective.

Numeroşi pasageri blocaţi în aeroporturile din Bulgaria la sfârşitul acestei săptămâni au optat deja să îşi continue călătoria cu autobuzul, Bulgaria dispunând de o reţea foarte dezvoltată a acestui tip de transport, utilizată în special de muncitorii emigranţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici