Spionii sud-coreeni au aflat prin metode sofisticate cât a slăbit Kim Jong-un şi dacă are o sosie

  • Liderul nord-coreean ar fi slăbit 20 de kilograme, coborând de la o greutate de 140 de kilograme, cât cântărea în 2019.
  • Serviciile secrete sud-coreene susţin că nu există vreo boală care să-l consume pe liderul de pa Phenian, ci la mijloc ar fi vorba despre o dietă care dă rezultate.
  • Au existat zvonuri despre existenţa unei sosii a dictatorul nord-coreean pentru evenimentele oficiale, dar spionii din sud le neagă, după ce au folosit sisteme de comparare a expresiilor faciale, videoclipuri HD şi inteligenţa artificială.
9341 afișări
Imaginea articolului Spionii sud-coreeni au aflat prin metode sofisticate cât a slăbit Kim Jong-un şi dacă are o sosie

Spionii sud-coreeni au aflat prin metode sofisticate cât a slăbit Kim Jong-un şi dacă are o sosie

Kim Jong-un, 37 de ani, ar fi slăbit 20 de kilograme, este diagnosticul pus de la distanţă de serviciile secrete sud-coreene asupra liderului nord-coreean Kim Jong-un. Agenţii sudici exclud, de asemenea, că la Phenian ar circula o sosie a dictatorului.

Au existat zvonuri că Respectatul Mareşal ar fi fost înlocuit în public de o dublură, din cauza unor probleme de sănătate (în primăvara lui 2020, dispăruse câteva luni, iar destui l-au declarat mort).

71 de apariţii în 2021

Kim Jong-un s-a întors pe marea scenă de câteva luni şi prezintă o siluetă mai zveltă, accentuată de jachete largi şi de pantaloni. Cu toate acestea, este un fapt că apariţiile sale publice s-au subţiat: 71 în acest an, până acum, cu 45% mai puţin decât anul trecut, au contabilizat analiştii de la Seul.

Serviciile secrete sudice au folosit sisteme de comparare a expresiilor faciale, modele de urmărire a greutăţii, videoclipuri de înaltă rezoluţie, algoritmi şi inteligenţă artificială în cercetările lor. O analiză de extremă precizie, au declarat ofiţerii de informaţii unei comisii parlamentare din Seul. În trecut, greutatea liderului nord-coreean a fost monitorizată după ceasul pe care îl purta.

Serviciile secrete sud-coreene, analizând imaginile lui Kim difuzate de propaganda nord-coreeană, au observat că din fundalul întâlnirilor prezidate de Mareşal au dispărut portretele mari ale tatălui şi bunicului său, ceea ce ar însemna o îndepărtare de restul dinastiei. La Phenian, expresia „kimjongunism” este folosită în mod obişnuit.

Sora liderului suprem, în inspecţii

Kim Yo-jong, sora liderului suprem, „a desfăşurat activităţi publice” în număr de 34 în 2021, de două ori mai multe decât în 2020. I s-a încredinţat supravegherea relaţiilor cu Coreea de Sud şi cu Statele Unite.

Aparent, Kim Yo-jong face şi numeroase călătorii de inspecţie în provinciile nord-coreene, pentru a constata condiţiile de viaţă (şi loialitatea faţă de regim) ale populaţiei, apoi i le prezintă fratelui său.

Rapoartele pe care le primeşte Kim nu ar trebui să fie entuziasmante, susţin analiştii politici, judecând după povestea recentă despre carnea de lebădă neagră servită nord-coreenilor pentru a rezista foametei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici