Greutatea liderului nord-coreean Kim Jong Un, monitorizată după ceasul de 15.881 de dolari pe care îl poartă la mână

  • Greutatea liderului nord-coreean este urmărită de agenţiile de spionaj pentru a oferi indicii despre stabilitatea regimului său autocratic şi secret.
  • În noiembrie 2020, Kim cântărea aproximativ 140 kg, luând în greutate aproximativ 50 kg de la venirea la putere, în 2011.
  • Familia lui Kim are antecedente cu boli de inimă, iar în trecut, chiar el ar fi fost supus unei „proceduri chirurgicale cardiovasculare”.
5498 afișări
Imaginea articolului Greutatea liderului nord-coreean Kim Jong Un, monitorizată după ceasul de 15.881 de dolari pe care îl poartă la mână

Greutatea liderului nord-coreean Kim Jong Un, monitorizată după ceasul de 15.881 de dolari pe care îl poartă la mână

Analiştii politici şi militari sunt cu ochii pe Kim Jong Un, care, susţin ei, arăta cu siguranţă mai subţirel în weekend-ul trecut, când a ieşit din ultima sa absenţă îndelungată.

Existând puţine probe, fotografiile oferite de aparatul de stat, un element ajutător pentru ghidaj a fost ceasul purtat de asiatic. Este un ceas elveţian cel purtat de liderul nord-coreean, iar acesta a oferit cele mai clare dovezi că şi-a urmărit greutatea.

IWC Schaffhausen Portofino, ceasul lui Kim, pare să fi fost mai strâns la încheietura mâinii în ultimele fotografii publicate de mass-media de stat, potrivit unei analize publicate marţi de NK News.

Site-ul de ştiri din Seul a comparat prim-planuri din ultimele luni cu ceasul în valoare de 15.881 dolari, pentru a-şi susţine observaţiile că liderul nord-coreean, în vârstă de 37 de ani, a slăbit.

Greutatea lui Kim a fost de mult timp urmărită de agenţiile de spionaj, pentru a oferi indicii despre stabilitatea regimului său, mai ales că familia sa are antecedente de boli de inimă.

Agenţia de spionaj din Coreea de Sud le-a spus parlamentarilor în noiembrie că nord-coreeanul cântărea aproximativ 140 kg şi luase aproximativ 50 kg de când a venit la putere, în 2011.

"Agenţiile de informaţii străine vor să ştie că Kim Jong Un este suficient de sănătos pentru a rămâne lider o perioadă lungă de timp", a declarat Colin Zwirko, corespondent senior analitic pentru NK News. "Ce se întâmplă în culise, dacă este bolnav? Şi cum afectează asta securitatea din regiunea în care Coreea de Nord are arme nucleare", se întreagă agenţiile de spionaj.

Sănătatea lui Kim a devenit subiectul intrigilor la nivel mondial, în timpul unei absenţe de 20 de zile, anul trecut, în care a ratat momente de familie cu regretatul său bunic, Kim Il Sung. Unii l-au declarat mort pe Kim Jong Un!

Site-ul de ştiri Daily NK din Seul a raportat că Kim a fost supus unei „proceduri chirurgicale cardiovasculare” şi, când a apărut în cele din urmă, NK News a citat un semn pe încheietura mâinii ca posibilă dovadă care să susţină această teorie.

Kim nu a fost prezentat în mass-media de stat din Coreea de Nord de aproximativ o lună, înainte de a informa sâmbătă că a participat la o reuniune a partidului de guvernământ pe probleme economice.

Economia Coreei de Nord a dat puţine semne de creştere în acest an, după cea mai gravă contracţie din ultimele decenii, o consecinţă a luptei cu pandemia, cu sancţiunile SUA şi cu lipsa schimburilor comerciale cu China.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici