Sporirea securităţii la morga unde este ţinut trupul lui Kim Jong-Nam / Malaysia solicită urmărirea prin Interpol a patru nord-coreeni, în ancheta morţii fratelui liderului de la Phenian

Măsurile de securitate au fost consolidate la morga unde este păstrat trupul lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, după ce au existat mai multe încercări de pătrundere cu forţa, informează presa internaţională. Totodată, Malaysia a solicitat urmărirea internaţională, prin Interpol, a patru nord-coreeni, în cadrul anchetei asasinării lui Kim Jong-Nam, informează Reuters.

1818 afișări
Imaginea articolului Sporirea securităţii la morga unde este ţinut trupul lui Kim Jong-Nam / Malaysia solicită urmărirea prin Interpol a patru nord-coreeni, în ancheta morţii fratelui liderului de la Phenian

Sporirea securităţii la morga unde este ţinut trupul lui Kim Jong-Nam, după tentative de efracţie (Imagine: dailymail.co.uk)

Khalid Abu Bakar, şeful poliţiei din Malaysia, a declarat că autorităţile cunosc identitatea suspecţilor ce au încercat să pătrundă prin efracţie, dar nu vor confirma dacă aceştia sunt sau nu din Coreea de Nord.

”Ştim cine sunt. Nu este nevoie să vă spunem”, a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă.

Tentativele de efracţie au alimentat speculaţiile în privinţa presupusului rol jucat de Coreea de Nord în moartea fratelui vitreg al lui Kim Jong-Un.

Serviciile de informaţii nord-coreene ”s-au pregătit neîncetat” pentru asasinarea lui Kim Jong Nam, care s-a referit anterior la regimul de conducere din statul nord-coreean ca la o ”glumă” şi i-a anticipat colapsul, a declarat directorul Serviciilor de Informaţii din Coreea de Sud.

Malaysia solicită urmărirea prin Interpol a patru nord-coreeni, în ancheta morţii lui Kim Kong-Nam

Informaţia a fost oferită presei de către şeful poliţiei din Malaysia, Khalid Abu Bakar.

Un diplomat nord-coreean şi un angajat al liniilor aeriene Koryo au fost de asemenea chemaţi la poliţie pentru a oferi declaraţii în cadrul investigaţiei.

Kim Jong-Nam a fost asasinat pe 13 februarie în incinta aeroportului din Kuala Lumpur, existând suspiciuni că a fost otrăvit cu o substanţă foarte puternică, într-un complot atribuit regimului stalinist de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici