Stare de alertă în Insula Martinica în condiţiile apropierii Uraganului Dean

Autorităţile din Insula Martinica au decretat vineri, în jurul orei locale 01.00 (08.00 ora României) starea de "alertă" în perspectiva apropierii Uraganului Dean, au declarat surse din cadrul comandamentului operaţional din Desaix, Fort-de France, citate de AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Stare de alertă în Insula Martinica în condiţiile apropierii Uraganului Dean

Stare de alertă în Insula Martinica în condiţiile apropierii Uraganului Dean

Nivelul de alertă "violet" presupune că "efectele uraganului Dean", de categoria a II-a, sunt iminente asupra insulei.

Potrivit ultimului buletin emis de serviciul francez de meteorologie, cea mai activă parte a uraganului va trece în apropierea insulei sau deasupra ei, vineri, în intervalul orar local 03.00 - 06.00 (10.00 - 13.00 ora României).

Primele efecte ale ciclonului Dean s-au înregistrat încă de joi seara în Martinica, fiind vorba de precipitaţii abundente şi rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră.

În timpul trecerii în apropierea Insulei Martinica, ciclonul ar putea intra în categoria a treia, cu rafale de peste 200 de kilometri pe oră, însoţite de ploi foarte puternice.

Forţele armate au luat "măsuri de precauţie" cu scopul de a facilita operaţiunile de salvare în condiţii optime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici