STARE DE URGENŢĂ în Statele Unite după un accident la un complex pentru procesarea PLUTONIULUI. Un tunel situat într-o zonă cu un grad ridicat de radioactivitate s-a prăbuşit

Starea de urgenţă a fost instituită, marţi, la un complex pentru procesarea plutoniului din Statele Unite, după ce un tunel situat într-o zonă cu un grad ridicat de radioactivitate s-a prăbuşit, afirmă surse citate de presa americană.

9025 afișări
Imaginea articolului STARE DE URGENŢĂ în Statele Unite după un accident la un complex pentru procesarea PLUTONIULUI. Un tunel situat într-o zonă cu un grad ridicat de radioactivitate s-a prăbuşit

STARE DE URGENŢĂ în Statele Unite după un accident la un complex pentru extracţia PLUTONIULUI. Un tunel situat într-o zonă cu un grad ridicat de radioactivitate s-a prăbuşit

Incidentul a avut loc marţi la Complexul pentru procesarea plutoniului (PUREX), situat în Zona nucleară Hanford, în statul american Washington (nord-vest), informează posturile tv CBS News şi King 5.

Sute de muncitori au fost nevoiţi să intre în adăposturi speciale după prăbuşirea unui tunel peste mai multe vagoane utilizate în transportarea de materiale cu un grad ridicat de radioactivitate.

Potrivit site-ului agenţiei Associated Press, niciun muncitor nu se afla în tunel în momentul prăbuşirii plafonului.

"Aş vrea să subliniez că problemele se limitează la o zonă foarte mică din complexul Hanford. Nicio persoană nu a fost rănită, nu există informaţii privind răspândirea de substanţe radioactive", a declarat Destry Henderson, director adjunct al Centrului pentru informare Hanford, citat de NBC News.

Conform unor surse, tunelul s-a prăbuşit din cauza unor lucrări la infrastructura rutieră efectuate în apropiere.

Departamentul american al Energiei a dispus crearea unei celule de criză pentru gestionarea incidentului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici