Uniunea Europeană îndeamnă Statele Unite să menţină contribuţiile financiare pentru agenţiile ONU

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a cerut marţi Statelor Unite să menţină finanţarea agenţiilor ONU şi să respecte angajamentele privind măsurile de contracarare a efectelor încălzirii climei, informează site-ul agenţiei Reuters.

520 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană îndeamnă Statele Unite să menţină contribuţiile financiare pentru agenţiile ONU

Uniunea Europeană îndeamnă Statele Unite să menţină contribuţiile financiare pentru agenţiile ONU

Preşedintele SUA, Donald Trump, a propus reducerea contribuţiilor la bugetul Naţiunilor Unite şi suplimentarea fondurilor pentru operaţiunile de menţinere a păcii.

"Vreau să fiu foarte clară şi să le adresez un mesaj colegilor americani. Este esenţial să menţinem investiţiile în agenţiile ONU. Sunt la fel de importante pentru pacea şi securitatea la nivel global ca efectivele pentru apărare, poate chiar sunt mai importante", a declarat Federica Mogherini în Consiliul de Securitate ONU.

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate a enumerat importanţa activităţilor UNICEF, Programului Mondial pentru Alimentaţie şi Agenţiei ONU pentru Refugiaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici