Starea de sănătate a atacatorului de la Luvru, care ar putea fi de naţionalitate egipteană, mai bună

Starea de sănătate a individului care a atacat vineri cu macetă patru militari la Muzeul Luvru din Paris înainte de a fi neutralizat se ameliorează sâmbătă, iar viaţa sa nu mai este în pericol, a declarat pentru AFP o sursă apropiată anchetei, scrie Le Figaro.

818 afișări
Imaginea articolului Starea de sănătate a atacatorului de la Luvru, care ar putea fi de naţionalitate egipteană, mai bună

Starea de sănătate a atacatorului de la Luvru, care ar putea fi de naţionalitate egipteană, mai bună

Grav rănit în zona abdomenului de focuri de armă trase de un militar în centrul comercial Carroussel du Louvre, atacatorul, care ar putea fi un egiptean de 29 de ani, nu paote fi încă audiat din cauza stării sale, potrivit aceleiaşi surse. Acesta este intubat şi nu poate comunica deocamdată.

Potrivit BBC News online, autorităţile franceze sunt de părere că atacatorul de vineri ar fi un egiptean de 29 de ani.

Procurorul general al Franţei, Francois Molins, a spus se pare că atacatorul a călătorit din Dubai spre Paris luna trecută, pe baza unei vize de turist. Poliţia încearcă să afle dacă acesta a acţionat singur sau dacă a primit instrucţiuni, a adăugat el.

Procurorul Molins a mai spus că egipteanul nu avea acte de identitate asupra sa, dar că date din telefonul său mobil arată că acesta a ajuns la Paris pe data de 26 ianuarie după ce a obţinut o viză de turist în Dubai, valabilă o lună.

Cu toate acestea, autorităţile nu au stabilit încă în mod oficial identitatea suspectului. Surse egiptene de securitate susţin însă că l-au identificat, relatează Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici