Statele Unite anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Administraţia SUA a anunţat, vineri, asistenţă militară suplimentară în valoare de 2,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, în contextul informaţiilor privind contraofensiva ucraineană.

217 afișări
Imaginea articolului Statele Unite anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Statele Unite anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

"Noul plan de asistenţă conţine capabilităţi esenţiale de apărare antiaeriană, precum şi muniţie", anunţă Departamentul american al Apărării, citat de postul de televiziune CNN.

"Pachetul oferit prin intermediul Iniţiativei de Asistenţă pentru Securitate în Ucraina evidenţiază angajamentul continuu atât în materie de capabilităţi esenţiale pentru Ucraina pe termen scurt, cât şi în privinţa capacităţilor durabile ale forţelor armate ucrainene de apărare a teritoriului şi de împiedicare a agregiunii ruse pe termen lung", subliniază Pentagonul.

Noul plan de asistenţă militară, în valoare de 2,1 miliarde de dolari, conţine muniţie suplimentară pentru sisteme antiaeriene şi antibalistice Patriot, sisteme antiaeriene HAWK, obuze de artilerie, drone Puma şi muniţie ghidată prin Laser.

Până în prezent, Statele Unite au asumat angajamente de a oferi Ucrainei asistenţă militară în valoare de aproximativ 40 de miliarde de dolari de la începerea invaziei militare ruse, în februarie 2022.

Forţele militare ucrainene au intensificat, în ultimele zile, atacurile pe frontul din sud-estul ţării, în contextul informaţiilor privind lansarea unei contraofensive de amploare. Ministerul rus al Apărării a semnalat atacuri ale forţelor ucrainene în zone ocupate din regiunile Doneţk şi Zaporojie, precizând că incursiunile au fost respinse.

"Putem afirma în mod absolut că a început această ofensivă. Trupele ucrainene nu şi-au atins obiectivele pe niciun câmp de luptă, dar regimul de la Kiev încă dispune de potenţial ofensiv", a declarat vineri preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Figaro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
ucraina,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici