Statele Unite ar putea instala sisteme de rachete Patriot în Estonia, pe fondul tensiunilor cu Rusia

Premierul eston, Jüri Ratas, a discutat cu vicepreşedintele american, Michael Pence, despre posibilitatea instalării unor sisteme de rachete Patriot pe teritoriul Estoniei, în contextul măsurilor de contracarare a Rusiei, informează postul ERR.

1020 afișări
Imaginea articolului Statele Unite ar putea instala sisteme de rachete Patriot în Estonia, pe fondul tensiunilor cu Rusia

Statele Unite ar putea instala sisteme de rachete Patriot în Estonia, pe fondul tensiunilor cu Rusia

Michael Pence s-a întâlnit duminică seară, în Estonia, cu premierul Jüri Ratas, cu ministrul eston de Externe, Sven Mikser, şi cu cel al Apărării, Jüri Luik.

Întrebat dacă s-a discutat despre posibilitatea instalării unor sisteme de rachete Patriot în Estonia, premierul acestei ţări a declarat: "Tema a fost discutată astăzi. Nu au existat discuţii specifice despre momentul în care se va produce acest lucru (...)".

În cursul vizitei în Estonia, un stat membru NATO, Michael Pence a reiterat angajamentul Statelor Unite faţă de Articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic, care prevede că un atac vizând un stat membru este considerat un atac împotriva Alianţei Nord-Atlantice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici