Statele Unite au revocat vizele a 49 de persoane care îl susţin pe Nicolas Maduro

Adminsitraţia de la Washington a revocat vizele a 49 de oficiali din Venezuela care îl susţin pe preşedintele Nicolas Maduro, acţiune menită să intensifice presiunile asupra acestuia, au anunţat reprezentanţii Departamentului de Stat, citaţi de Reuters.

524 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au revocat vizele a 49 de persoane care îl susţin pe Nicolas Maduro

Statele Unite au revocat vizele a 49 de persoane care îl susţin pe Nicolas Maduro

Departamentul de Stat a transmis că a impus sancţiuni împotriva „indivizilor responsabili de subminarea democraţiei din Venezuela” şi că intenţionează să aplice măsuri similare asupra „mai multor oficiali subordonaţi lui Maduro şi familiilor acestora”.

De asemenea, sancţiunile au fost impuse şi împotriva mai multor membrii ai forţelor de securitate, pentru rolul în cadrul violenţelor de la graniţa dintre Venezuela şi Brazilia. Printre persoanele aflate pe lista de sancţiuni se numără şi Richard Lopez, comandantul Gărzilor Naţionale.

„Sancţionăm membrii forţelor de securitate care îl susţin pe Maduro, consideraţi responsabili de violenţele şi decesele tragice, precum şi de incendierea pachetelor cu alimente şi medicamente trimise în Venezuela”, a declarat Steven Mnunchin, secretarul american pentru Trezorerie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici