Statele Unite cer eliberarea imediată a cetăţenilor americani închişi în Iran

Autorităţile de la Washington cer eliberarea imediată a cetăţenilor americani şi a altor străini închişi în Iran pe baza unor acuzaţii "false" privind siguranţa naţională, în contextul în care Teheranul a transmis că un american a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru spionaj.

517 afișări
Imaginea articolului Statele Unite cer eliberarea imediată a cetăţenilor americani închişi în Iran

Statele Unite cer eliberarea imediată a cetăţenilor americani închişi în Iran

"Cerem eliberarea imediată a tuturor cetăţenilor americani închişi nedrept în Iran" a declarat un reprezentant al Departamentului de Stat de la Washington, care nu a făcut însă nicio referire la cazul recent anunţat de autorităţile de la Teheran.

"Siguranţa şi securitatea cetăţenilor americani rămâne o prioritate. Toţi cetăţeni americani, în special cei cu dublă naţionalitate care se gândesc să călătorească în Iran, ar trebui să citească cu atenţie avertismentele de călătorie", a completat oficalul, potrivit site-ului postului France 24.

Un individ cu cetăţenie americană a fost condamnat la zece ani de închisoare în Iran pentru spionaj, au anunţat duminică autorităţile de la Teheran, care nu au oferit mai multe detalii despre identitatea condamnatului, precizând doar că acesta este cetăţean american şi al unei alte ţări decât Iranul.

"Persoana, care colecta informaţii şi era în mod direct ghidată de SUA, a fost condamnată la zece ani de închisoare, însă sentinţa a fost contestată", a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor iraniene.

Mai mulţi iranieni care au şi cetăţenie americană, britanică, austriacă, canadiană şi franceză au fost închişi în ultimul an pe baza unor acuzaţii precum spionaj şi colaborare cu ţări ostile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici