Statele Unite condamnă testele balistice efectuate de Coreea de Nord

Emisarul SUA pentru Coreea de Nord, Sung Kim, a cerut, luni, Coreei de Nord să înceteze "activităţile destabilizatoare" şi să iniţieze dialogul, în contextul în care armata nord-coreeană tocmai a efectuat noi teste balistice.

312 afișări
Imaginea articolului Statele Unite condamnă testele balistice efectuate de Coreea de Nord

Sursa foto: Profimedia

Sung Kim, reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, a discutat luni, prin videoconferinţă, cu oficiali din Coreea de Sud şi Japonia. "Sung Kim a exprimat preocupări privind testele balistice nord-coreene, argumentând că încalcă numeroase rezoluţii ale Consiliului de Securitate ONU", conform Departamentului de Stat de la Washington.

Diplomatul american a condamnat "acţiunile ilegale şi destabilizatoare" ale regimului Kim Jong-Un şi a reafirmat "angajamentul SUA în sensul denuclearizării complete a Peninsulei Coreea şi pentru apărarea aliaţilor", precizează Departamentul de Stat, potrivit publicaţiei The Hill.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a catalogat vineri testele balistice nord-coreene drept "profund destabilizatoare".

Între timp, Coreea de Nord a efectuat luni noi teste cu rachete. Armata sud-coreeană a constatat că două rachete nord-coreene cu rază scurtă de acţiune au fost lansate din zona Sunan, potrivit agenţiei Associated Press.

Coreea de Nord a testat, pe 5, 11 şi 14 ianuarie, rachete hipersonice, într-o demonstraţie de forţă pe fondul tensiunilor cu Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici