Statele Unite cumpără uraniu din Rusia de un miliard de dolari

Rusia a semnat marţi contracte în valoare totală de un miliard de dolari pentru livrarea către Statele Unite de uraniu destinat unor centrale nucleare civile, o premieră în relaţiile dintre cele două ţări.

39 afișări
Imaginea articolului Statele Unite cumpără uraniu din Rusia de un miliard de dolari

Statele Unite cumpără uraniu din Rusia de un miliard de dolari

Techsnabeksport, compania care administrează exporturile Agenţiei Federale ruse pentru Energie Atomică (Rosatom), a semnat aceste acorduri la Moscova cu trei companii americane care fac parte din grupul Fuelco, a anunţat purtătorul de cuvânt al Rasatom, Serghei Novikov.

"Valoarea totală a acordului se ridică la un miliard de dolari şi se întinde pe perioada 2014-2020", potrivit lui Novikov.

În februarie 2008, Statele Unite şi Rusia au semnat un acord de liberalizare a exporturilor de uraniu destinate pieţei americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici