Statele Unite mobilizează forţe militare suplimentare, pe fondul tensiunilor cu Iranul

Statele Unite vor trimite nave militare suplimentare şi mii de militari în Orientul Mijlociu, în cadrul eforturilor de contracarare a acţiunilor Iranului de a captura vase comerciale, informează agenţia The Associated Press.

8168 afișări
Imaginea articolului Statele Unite mobilizează forţe militare suplimentare, pe fondul tensiunilor cu Iranul

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Secretarul american al Apărării a aprobat transferul unui grup de reacţie, USS Bataan, şi a Unităţii 26 de Infanterie Marină în zona Golfului Persic. Grupul de reacţie Bataan are trei nave de tip amfibiu, iar unitatea de infanterie marină dispune de 2.500 de militari.

"Noile acţiuni vor oferi o flexibilitate mai mare şi capabilităţi maritime suplimentare", a anunţat Comandamentul Central al SUA (CENTCOM).

În urmă cu câteva zile, Departamentul american al Apărării a anunţat trimiterea în Orientul Mijlociu a distrugătorului USS Thomas Hudner şi a zeci de avioane de vânătoare de tip F-16, F-35 şi A-10.

În utimele luni, Statele Unite au acuzat Iranul de capturarea unor nave comerciale în Golful Persic.

"Noile forţe vor oferi capabilităţi unice, care, prin cooperarea cu partenerii regionali, vor contribui suplimentar la garantarea traficului comercial internaţional şi la susţinerea ordinii internaţionale bazate pe reguli, împiedicând activităţile destabilizatoare iraniene", a declarat Erik Kurilla, comandantul CENTCOM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici