Statele Unite şi Coreea de Sud încep manevre militare comune la 25 iulie

Exerciţiile militare comune organizate de Coreea de Sud şi Statele Unite, al căror obiectiv este să adreseze un "mesaj puternic" Coreei de Nord, vor începe duminică, în Marea Japoniei, au anunţat marţi cele două ţări aliate, într-un comunicat, citat de AFP.

159 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi Coreea de Sud încep manevre militare comune la 25 iulie

Statele Unite şi Coreea de Sud încep manevre militare comune la 25 iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Obiectivul nostru este să descurajăm Coreea de Nord să comită viitoare provocări", a declarat amiralul Robert Willard, comandantul forţelor americane în Pacific, într-o întâlnire cu câţiva jurnalişti, la Seul.

Coreea de Sud şi Statele Unite, în baza concluziilor unei anchete internaţionale, acuză Coreea de Nord, de scufundarea, la sfârşitul lui martie, a corvetei sud-coreene Cheonan, în care au fost ucişi 46 de marinari.

Primul exerciţiu, care va avea loc între 25 şi 28 iulie, va mobiliza aproximativ 20 de nave şi submarine, între care şi portavionul nuclear american George Washington, dar şi circa 200 de avioane, între care şi avioane de vânătoare americane, de tip F-22, potrivit comunicatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici