Statuia lui Lenin se întoarce la Henichesk, un oraş ocupat de ruşi în apropiere de Crimeea

O statuie a fostului lider sovietic Vladimir Lenin a fost ridicată în Henichesk, în Ucraina ocupată de ruşi, arată fotografiile postate luni pe reţelele de socializare, la aproape şapte ani după ce una a fost îndepărtată, relatează CNN.

639 afișări
Imaginea articolului Statuia lui Lenin se întoarce la Henichesk, un oraş ocupat de ruşi în apropiere de Crimeea

Statuia lui Lenin se întoarce la Henichesk, un oraş ocupat de ruşi în apropiere de Crimeea

Oraşul Henichesk se află pe malul Mării Azov, în provincia Herson, la nord de graniţa cu Crimeea anexată de Rusia.

Trei fotografii, postate pe Facebook, arată noua statuie a lui Lenin în faţa clădirii consiliului regional. Pe acoperişul clădirii se vede un steag rusesc.

CNN a geolocalizat şi a verificat autenticitatea fotografiilor.

Statuia originală a lui Lenin din faţa clădirii guvernamentale a fost demontată prin ordinul consiliului municipal la 16 iulie 2015, arată înregistrări video şi ştiri locale. Potrivit acestor rapoarte, Henichesk a fost unul dintre ultimele oraşe din regiune care a avut o statuie a lui Lenin.

Iuri Sobolevsky, deputat regional ucrainean pentru Kherson, a confirmat noua statuie într-o postare pe Facebook.

"Orcii din regiunea Kherson îşi continuă experimentele de a se muta înapoi în timp", a scris Sobolevsky, folosind un termen de argou pentru soldaţii ruşi. "Steaguri roşii, monumente din epoca sovietică. Şi toate acestea pe fundalul unei crize umanitare care se agravează, al suprimării severe a disidenţei şi manifestărilor de poziţie civică. Motivul lor este absolut transparent - ei acţionează ca nişte paraziţi pe sentimentele nostalgice ale populaţiei", a scris Sobolevsky.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici