Stoltenberg insistă că statele NATO trebuie să ajute Ucraina pe termen lung: "Putin nu are în plan pacea, ci mai mult război"

Naţiunile din cadrul Alianţei Nord-Atlantice vor trebui să ofere susţinere militară Ucrainei pe termen lung, în contextul războiului de uzură cu Rusia, afirmă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat cotidianului The Guardian.

456 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg insistă că statele NATO trebuie să ajute Ucraina pe termen lung: "Putin nu are în plan pacea, ci mai mult război"

"Preşedintele Vladimir Putin nu are în plan pacea, ci mai mult război", afirmă Jens Stoltenberg, notând că Rusia a intensificat producţia industrială militară şi "colaborează ci regimuri autoritariste precum Iranul, Coreea de Nord şi alţii pentru a obţine armament suplimentar".

În acest context, Stoltenberg insistă că Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania şi celelalte naţiuni din cadrul NATO trebuie să susţină Ucraina pe termen lung cu armament şi muniţie. "Trebuie să continue sprijinul, deoarece este un război de uzură; este vorba de capacitatea industrială necesară pentru susţinerea asistenţei", a argumentat Stoltenberg.

"La summitul NATO programat la Vilnius în iulie, mă aştept ca statele aliate să accepte un nou angajament, mai ambiţios, în domeniul apărării, cu bugete de cel puţin 2% din PIB pentru investiţii în apărare", a insistat Stoltenberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici