SUA acuză Iranul că încearcă să obţină bani în mod ilegal prin încălcarea acordului nuclear

Statele Unite acuză Iranul că încearcă să obţină bani de la comunitatea internaţională în mod ilegal prin încălcarea acordului nuclear din 2015, semnat cu marile puteri din P5+1 (SUA, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania), relatează site-ul agenţiei Dpa.

270 afișări
Imaginea articolului SUA acuză Iranul că încearcă să obţină bani în mod ilegal prin încălcarea acordului nuclear

SUA acuză Iranul că încearcă să obţină bani în mod ilegal prin încălcarea acordului nuclear

Afirmaţiile au fost făcute de Jackie Wolcott, ambasadorul american în cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), o organizaţie globală care se ocupă e monitorizarea activităţii nucleare a Iranului.

"Nu există niciun motiv credibil pentru care Iranul ar extinde programul nuclear, iar acest lucru poate fi interpretat decât ca o tentativă de a obţine investiţii din partea comunităţii internaţionale", a declarat Jackie Wolcott.

Aceasta a făcut referire la încălcarea acordului nuclear de către Iran prin depăşirea limitei privind rezervele de uraniu.

Astfel de limite au fost prevăzute în acord pentru a preveni dezvoltarea armelor nucleare de către autorităţile de la Teheran.

"Sancţiunile vor fi în curând extinse în mod substanţial", a avertizat liderul de la Casa Albă într-un mesaj postat pe Twitter.

Wolcott a reiterat faptul că Washingtonul este "deschis la negocieri fără precondiţii".

"Oferim Iranului posibilitatea de normalizare completă a relaţiilor", a mai declarat aceasta.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

 

Taguri:
sua,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici