SUA ar putea ridica sancţiunile impuse militarilor venezueleni care se alătură lui Guaido

Statele Unite vor lua în considerare ridicarea sancţiunilor impuse ofiţerilor militari superiori din Venezuela daca aceştia vor recunoaşte guvernul preşedintelui interimar, Juan Guaido, a declarat consilierul SUA pentru Securitate Natţonală, John Bolton, relatează Reuters..

333 afișări
Imaginea articolului SUA ar putea ridica sancţiunile impuse militarilor venezueleni care se alătură lui Guaido

SUA ar putea ridica sancţiunile impuse militarilor venezueleni care se alătură lui Guaido

"Statele Unite vor lua în considerare ridicarea sancţiunilor pentru orice ofiţer militar superior venezuelean care susţine democraţia şi recunoaşte guvernul constituţional al preşedintelui Juan Guaido. Dacă nu, cercul financiar internaţional va fi închis complet", a anunţat Bolton, într-un mesaj postat pe Twitter.

Washingtonul l-a recunoscut pe Guaido ca preşedinte interimar al ţării din America de Sud şi alte ţări au urmat exemplul, sporind presiunea asupra liderului venezuelean Nicolas Maduro, care a recâştigat alegerile prezidenţiale de anul trecut printr-un vot pe care mulţi l-au considerat fraudulos.

Dar, în afară de un general superior, care l-a recunoscut pe Guaido printr-un clip video şi a chemat alţi membri ai armatei să facă acelaşi lucru, majoritatea ofiţerilor militari de rang înalt din Venezuela nu au părăsit tabăra lui Maduro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici