SUA autorizează două vaccinuri adaptate la ultimele variante Omicron

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat miercuri vaccinurile Pfizer şi Moderna adaptate la ultimele variante Omicron.

195 afișări
Imaginea articolului SUA autorizează două vaccinuri adaptate la ultimele variante Omicron

FDA a autorizat vaccinul Moderna pentru cei cu vârsta de peste 18 ani şi serul Pfizer pentru cei cu vârsta de peste 12 ani. Vaccinurile se vor administra la cel puţin două luni după seria de vaccinare primară sau după cel mai recent rapel.

Guvernul american a asigurat 105 milioane de doze de vaccinuri adaptate de la Pfizer şi 66 de milioane de doze de vaccin bivalent de la Moderna pentru a evita cele mai grave efecte ale unei probabile creşteri a numărului de infecţii pe măsură ce şcolile se redeschid şi oamenii petrec mai mult timp în case, notează Reuters.

Pfizer a declarat că doze pregătite pentru a fi livrate imediat şi că poate livra până la 15 milioane de doze până la 9 septembrie.

În iunie, FDA a cerut producătorilor de vaccinuri să adapteze vaccinurile la cele două subvariante responsabile de cea mai recentă creştere a infecţiilor la nivel mondial. Subvarianta BA.5 reprezintă peste 88% din infecţiile din SUA.

Producătorii de vaccinuri nu au finalizat testarea pe oameni a vaccinuri adaptate la ultimele variante Omicron, astfel că FDA îşi bazează decizia pe datele privind siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor originale, precum şi pe studiile clinice efectuate pe rapelurile bivalente care utilizează subvarianta BA.1 Omicron.

Grupul consultativ pentru vaccinuri al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA urmează să se reunească joi pentru a face recomandări pentru utilizarea vaccinurilor adaptate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici