SUA cere aliaţilor să repatrieze prizonierii grupării Stat Islamic din Siria

Departamentul de Stat al SUA a cerut ţărilor să preia şi să trimită în judecată sute de luptători străini ai grupării Stat Islamic capturaţi în Siria de miliţiile kurde aliate Americii întrucât Statele Unite îşi retrag trupele din ţară, relatează Reuters.

339 afișări
Imaginea articolului SUA cere aliaţilor să repatrieze prizonierii grupării Stat Islamic din Siria

SUA cere aliaţilor să repatrieze prizonierii grupării Stat Islamic din Siria

Purtătorul de cuvânt al departamentului, Robert Palladino, nu a spus câţi deţinuţi au fost reţinuţi de forţele democratice siriene - o alianţă de miliţii dominate de YPG-ul kurd - dar oficialii americani cred că numărul lor ar fi de aproximativ 850.

Statele Unite au spus de mult că vrea ca luptătorii să se întoarcă în ţările lor de origine pentru a fi judecaţi.

"SDF a demonstrat un angajament clar de a reţine aceste persoane în mod sigur şi uman", a afirmat Palladino într-o declaraţie.

"Statele Unite invită alte naţiuni să repatrieze şi să-şi acţioneze în judecată cetăţenii reţinuţi de SDF", a adăugat el.

Washingtonul găzduieşte miercuri o întâlnire a aproximativ 12 parteneri de coaliţie care luptă împotriva grupării Stat Islamic din Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici