SUA consideră că nu este niciun genocid în Fâşia Gaza. Casa Albă: ,,Am respins ferm această variantă”

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a declarat luni că administraţia de la Casa Albă consideră că uciderea palestinienilor din Gaza de către Israel în războiul său cu Hamas nu constituie un act de genocid.

Urmărește
344 afișări
Imaginea articolului SUA consideră că nu este niciun genocid în Fâşia Gaza. Casa Albă: ,,Am respins ferm această variantă”

SUA consideră că nu este niciun genocid în Fâşia Gaza. Casa Albă: ,,Am respins ferm această propunere”

Afirmaţia a fost făcută de Sullivan la Casa Albă, unde a declarat reporterilor că Statele Unite doresc să vadă Hamas înfrântă. El a mai spus că palestinienii prinşi în mijlocul războiului se află în ,,iad" şi că o operaţiune militară majoră a Israelului în Rafah ar fi o greşeală, notează agenţia Reuters.

,,Nu credem că ceea ce se întâmplă în Gaza este un genocid. Am respins ferm această variantă", a declarat Sullivan reporterilor de la Casa Albă.

În cadrul declaraţiilor, Sullivan a condamnat atacurile unor colonişti israelieni, care au loc asupra convoaielor de ajutor umanitar care se îndreptau spre punctul de trecere Erez din nordul Fâşiei Gaza, potrivit sursei citate.

Expert ONU: Există dovezi care arată că Israelul a comis acte de genocid în Gaza

În luna martie, Francesca Albanese, un expert independent numit de ONU pentru a monitoriza situaţia din Fâşia Gaza, a afirmat că există dovezi întemeiate pentru a crede că în Gaza au fost comise acte de genocid.

În cadrul unei conferinţe de presă, Albanese a declarat: ,,Israelul a comis trei acte de genocid cu intenţia necesară: uciderea membrilor grupului, provocarea de vătămări corporale sau psihice grave membrilor grupului şi impunerea în mod deliberat grupului de condiţii de viaţă calculate pentru a duce la distrugerea fizică a acestuia, în totalitate sau în parte", potrivit CNN.

La momentul respectiv, în replică, Israelul a negat acuzaţiile aduse în raport, despre care a spus că ,,aduce ruşine" Consiliului pentru Drepturile Omului.

Joe Biden, care candidează pentru realegerea din acest an, s-a confruntat cu critici dure din partea propriilor susţinători pe plan intern pentru sprijinul său faţă de Israel. Unii dintre aceşti critici au acuzat Israelul de genocid.

Peste 35.000 de palestinieni din Gaza au murit, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici