SUA consideră "nelegitime" coloniile israeliene din teritoriile palestiniene

Statele Unite consideră colonizarea teritoriilor palestiniene ca fiind "nelegitimă", a reafirmat secretarul de Stat american John Kerry.

161 afișări
Imaginea articolului SUA consideră "nelegitime" coloniile israeliene din teritoriile palestiniene

SUA consideră "nelegitime" coloniile israeliene din teritoriile palestiniene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Considerăm şi am considerat întotdeauna coloniile ca fiind nelegitime", a declarat Kerry la încheierea unei reuniuni cu preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, la Bethleem, în Cisiordania.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat miercuri că "palestinienii continuă să creeze crize artificiale", după ce un lider palestinian a cerut suspendarea negocierilor din cauza continuării activităţilor de colonizare. "Israelul respectă cu stricteţe termenii înţelegerii în baza căreia am început negocierile", a dat asigurări Netanyahu.

Secretarul de stat american, John Kerry, a sosit, marţi seară, la Ierusalim, pentru o vizită menită să relanseze negocierile de pace israelo-palestiniene, aflate în dificultate. Presa israeliană a dezvăluit că Israelul propune ca actuala barieră de securitate din Cisiordania să fie premisa negocierilor cu palestinienii, nu linia de demarcaţie din anul 1967, aşa cum cere Autoritatea Palestiniană. Bariera de securitate izolează 9,4% din teritoriul palestinian, inclusiv Ierusalimul de Est, iar palestinienii consideră această situaţie inacceptabilă. De altfel, Israelul vrea să păstreze şi unele colonii din Cisiordania, precum Beit El, Psagot şi Nokdim. Purtătorul de cuvânt al premierului Netanyahu nu a confirmat încă informaţiile din presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici