SUA îl expulzează pe ambasadorul Boliviei la Washington

Statele Unite au decis joi să-l expulzeze pe ambasadorul Boliviei la Washington, ca răspuns la decizia acestei ţări de a-l expulza pe ambasadorul american din La Paz, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Sean McCormack, citat de AFP.

16 afișări
Imaginea articolului SUA îl expulzează pe ambasadorul Boliviei la Washington

SUA îl expulzează pe ambasadorul Boliviei la Washington (Imagine: www.bolivia-usa.org)

"Ca răspuns la o decizia gratuită şi conform Convenţiei de la Viena, am informat oficial Guvernul bolivian de decizia noastră de a-l declara pe ambasadorul Gustavo Guzman persona non grata", a declarat McCormack jurnaliştilor.

El nu a precizat când urmează să părăsească ţara diplomatul bolivian.

Anunţul intervine la o zi după decizia preşedintelui bolivian Evo Morales de a-l declara persona non grata pe ambasadorul Statelor Unite din La Paz, Philip Goldberg, pe care l-a acuzat că a încurajat diviziunea şi separatismul în Bolivia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici