SUA nu vor participa la summit-ul One Planet, care va fi organizat luni

  • Luni va avea loc în Franţa summit-ul One Planet despre schimbările climatice.
  • Liderii lumii îşi vor relua discuţiile cu privire la încălzirea globală şi pierderea speciilor.
  • Din cauza pandemiei, discuţiile în 2020 au fost amânate.
1251 afișări
Imaginea articolului SUA nu vor participa la summit-ul One Planet, care va fi organizat luni

SUA nu vor participa la summit-ul One Planet, care va fi organizat luni

În Spania ninge, la Bucureşti au fost 10 grade în prima zi a anului. Clima este din ce în ce mai imprevizibilă, iar luni va avea loc în Franţa un summit cu liderii lumii. 

Liderii lumii se vor întâlni să discute despre climă şi protecţia ecosistemului. Vor fi prezenţi şi Emmanuel Macron, Angela Merkel, preşedintele Naţiunilor Unite, Antonio Guterres şi liderul UE, Ursula von der Leyen. Vor fi discuţii despre biodiversitate şi va lua startul High Ambition Coalition. Un acord global cu 45 de ţări pentru protejarea a 30% din pământ şi oceane până în 2030. La summit îl vom vedea şi pe preşedintele Klaus Iohannis.
 
Statele Unite nu vor participa la summitul de la Paris. Una dintre ultimele măsuri luate de Donald Trump ca preşedinte al SUA a fost să asigure retragerea Americii din tratatul de la Paris. În noiembrie, această retragere a fost încheiată, astfel că întâlnirea de luni nu include SUA. Din păcate, este o decizie regretabilă pentru că efectele încălzirii globale sunt vizibile. 
 
„Pădurile ard. Oceanele sunt poluate. Dacă nu se face nimic, un milion de specii de animale şi plante or să dispără în următoarele decenii. Pandemia de Covid-19 ne-a mai arătat foarte clar consecinţele distrugerii biodiversităţii asupra sănătăţii noastre, a prosperităţii şi a securităţii colective”, a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici