SUA ia în calcul data de 1 mai pentru relaxarea restricţiilor impuse din cauza coronavirusului. „Vedem lumina de la capătul tunelului”

  • Americanii au petrecut duminica de Paşte în izolare din cauza pandemiei de coronavirus
  • Numărul deceselor a depăşit 22.000 şi peste jumătate de milion de cazuri au fost confirmate, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins din SUA
  • Totodată, administraţia Trump consideră ca relaxarea restricţiilor ar putea avea loc începând cu 1 mai
3017 afișări
Imaginea articolului SUA ia în calcul data de 1 mai pentru relaxarea restricţiilor impuse din cauza coronavirusului. „Vedem lumina de la capătul tunelului”

Sursa foto: Profimedia

Cel puţin 22.020 de oameni au murit din cauza bolii în Statele Unite, cu cele mai mai multe decese fiind confirmate până acum în statul New York, iar numărul cazurilor de infectare a ajuns la 55.150.

Statele Unite au înregistrat mai multe victime din cauza COVID-19 decât oricare altă ţară din lume. Aproximativ 2.000 de decese pe zi au fost raportate în ultimele patru zile.

Administraţia Trump vede 1 mai ca o dată-ţintă pentru relaxarea restricţiilor, a declarat duminică comisarul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente, Stephen Hahn. Dar a avertizat că este încă prea devreme pentru a spune dacă acest obiectiv va fi atins.

„Vedem lumina de la capătul tunelului”, a spus Hahn pentru emisiunea “This Week", ABC, adăugând că „siguranţa publică şi bunăstarea poporului american trebuie să fie pe primul loc. În cele din urmă, asta trebuie să conducă aceste decizii.”

Majoritatea statelor americane au emis ordine de izolare la domiciliu care interzic orice adunări mari. În unele state, asta a stârnit dispute legale privind participarea la slujba de Paşte.
 
Numărul americanilor care au solicitat ajutoare de şomaj în ultimele trei săptămâni a depăşit 16 milioane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici