SUA pune presiune pe Netanyahu pe măsură ce protestele în Israel cresc. Ce vor oficialii americani

  • Oficialii americani solicită omologilor israelieni respingerea unei hotărâri de desfiinţare a unui sat israelian
  • Poliţia se confruntă cu un val de violenţe pe măsură ce protestele cresc
  • Un general israelian a calificat violenţa coloniştilor drept „un pogrom”
1729 afișări
Imaginea articolului SUA pune presiune pe Netanyahu pe măsură ce protestele în Israel cresc. Ce vor oficialii americani

Sursa foto: Profimedia

Principalul aliat al Israelului, Statele Unite, i-a cerut miercuri prim-ministrului Benjamin Netanyahu să respingă un apel al ministrului său de Finanţe, Bezalel Smotrich, pentru ştergerea unui sat palestinian de pe hartă.

Smotrich a făcut comentarii reprobabile în cadrul unei conferinţe de presă, miercuri, pe fondul unui val de atacuri mortale palestiniene şi a violenţei coloniştilor israelieni în Cisiordania.

„Cred că Huwara trebuie şters de pe hartă. Şi statul Israel trebuie să o facă”, a declarat Bezalel Smotrich.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a calificat aceste comentarii drept „iresponsabile”, „repugnante” şi „dezgustătoare”, spunând reporterilor: „Facem apel la prim-ministrul Netanyahu şi alţi înalţi oficiali israelieni să respingă în mod public şi clar aceste comentarii”.

Protestele au cuprins Israelul şi din cauza planurilor guvernului de a revizui sistemul judiciar. Starea de nelinişte mocneşte în ţară iar ciocnirile dintre poliţie şi protestatari sunt frecvente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici