SUA schimbă strategia de vaccinare

  • După un debut lent, Administraţia SUA modifică strategia de vaccinare.
  • Americanii nu vor mai bloca a doua doză de vaccin.
  • Asta va duce la o dublare a numărului de vaccinuri disponibile.
  • America dă drumul la vaccinarea altor grupe de populaţie, în afară de cele de risc.
1450 afișări
Imaginea articolului SUA schimbă strategia de vaccinare

SUA schimbă strategia de vaccinare

America îşi schimbă strategia de vaccinare. Nu mai blochează a doua doză de vaccin şi distribuie vaccinul şi pentru alte grupe de populaţie.

A fost un debut lent al campaniei, spun specialiştii americani, care a provocat îngrijorări în rândul statelor. Motiv pentru care Adminitreţia Trump ia măsuri. Anunţul a fost făcut de Alex Azra, Secretarul de Stat pe Sănătate. Şi guvernatorul statului New York le transmite autorităţilor că trebuie să acţioneze urgent. 

„Această fază următoare reflectă urgenţa situaţiei cu care ne confruntăm. Fiecare doză de vaccin care stă într-un depozit, mai degrabă decât să meargă într-un braţ, ar putea însemna încă o viaţă pierdută sau încă un pat de spital ocupat. Extindem grupurile care se vaccinează, deoarece restricţiile de stat privind eligibilitatea au obstrucţionat viteza şi accesibilitatea administrării”, a declarat Alex Azar, secretar american pentru sănătate.

„Vaccinul este arma care va pune capăt războiului, dar nu va atinge masa critică până în iunie, septembrie sau chiar decembrie. Trebuie să începem să acţionăm acum”, a spus Andrew Cuomo, guvernator statul New York.

Un medic epidemiolog american priveşte circumspect aceste decizii. Directorul Centrului medical de la Universitatea Pittsburgh zice că nu-i aşa de uşor să decizi pe cine şi când să vaccinezi.

„Poate că strategiile de sănătate publică, aşa cum am văzut în alte părţi ale lumii. Chiar dacă asta înseamnă întârzierea celei de-a doua doze, poate fi prudentă din perspectiva sănătăţii publice. Care este cel mai bun mod de a proteja persoanele vulnerabile, persoanele care sunt mai în vârstă, este mai bine să le administraţi vaccinul şi să le protejaţi direct sau este mai bine să administraţi vaccin persoanelor care sunt îngrijirea lor pentru a preveni expunerea lor? Nu aceasta este întrebarea la care vom putea răspunde foarte uşor”, a spus Dr. Graham Snyder, director medical Pittsburgh Medical Center.

Guvernul american a distribuit până acum peste 25 de milioane de doze. Din acestea, doar 9 milioane au fost folosite. Asta înseamnă că numai aproximativ 35% din vaccinurile disponibile au fost administrate. SUA conduce lumea cu 22,6 milioane de cazuri de coronavirus şi peste 376.000 de decese confirmate.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici