SUA se împotriveşte angajării IT-iştilor nord-coreeni. Motivul pentru care specialiştii din Coreea de Nord sunt indezirabili

  • Oficialii americani au avertizat companiile împotriva angajării neinteţionate a personalului IT din Coreea de Nord
  • Specialiştii nord-coreeni folosesc identităţi false pentru a profita de oportunităţile de lucru la distanţă
  • Astfel, it-iştii nord-coreeni finanţează programele susţinute de Phenian
3976 afișări
Imaginea articolului SUA se împotriveşte angajării IT-iştilor nord-coreeni. Motivul pentru care specialiştii din Coreea de Nord sunt indezirabili

Sursa foto: Profimedia

Statele Unite au descoperit un nou mod în care nord-coreenii încearcă să eludeze sancţiunile SUA şi ONU, prin atragerea de fonduri prin care să-şi finanţeze programele de arme nucleare şi rachete balistice promovate intens de Phenian.

„Există mii de lucrători în IT din Coreea de Nord, atât trimişi în străinătate, cât şi localizaţi în ţară, care generează venituri pentru guvernul nord-coreean”, precizează un consilier american.

Mai mulţi specialişti IT nord-coreeni au pretins că sunt din Coreea de Sud, Japonia sau din alte ţări asiatice pentru a obţine poziţiile disponibile pe piaţă, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici