SUA trebuie să decidă urgent abordarea faţă de Coreea de Nord, "potenţială ameninţare existenţială"

Coreea de Nord reprezintă o "potenţială ameninţare existenţială" la adresa Statelor Unite şi se apropie "momentul deciziei" asupra modului de contracarare a acestui risc, avertizează Dan Coats, directorul serviciilor de informaţii americane.

2316 afișări
Imaginea articolului SUA trebuie să decidă urgent abordarea faţă de Coreea de Nord, "potenţială ameninţare existenţială"

SUA trebuie să decidă urgent abordarea faţă de Coreea de Nord, "potenţială ameninţare existenţială"

Coreea de Nord reprezintă o "potenţială ameninţare existenţială" la adresa Statelor Unite şi probabil va efectua noi teste militare în 2018, a declarat Dan Coats marţi în faţa membrilor Comisiei pentru Informaţii a Senatului SUA.

"Momentul deciziei se apropie din punctul de vedere al modului în care răspundem la această situaţie. Obiectivul nostru este soluţionarea pe cale paşnică. Utilizăm presiuni maxime asupra Coreei de Nord în diverse moduri", a precizat Coats, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Coreea de Nord a efectuat în ultimii ani o serie de teste nucleare şi balistice. Preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, s-au ameninţat reciproc de mai multe ori cu atacuri militare masive.

Acum câteva săptămâni, Mike Pompeo, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), a avertizat că regimul din Coreea de Nord ar putea obţine în doar "câteva luni" capacitatea de a lansa un atac nuclear contra Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici