Serviciile de informaţii din Statele Unite se aşteaptă ca Rusia să se implice în alegerile parţiale americane

Rusia va încerca să se implice în alegerile parţiale americane din 2018 şi va continua campania de răspindire a informaţiilor false dusă împotriva SUA şi a aliaţilor săi, arată datele unui raport emis, marţi, de serviciile secrete din SUA citat de The Associated Press.

503 afișări
Imaginea articolului Serviciile de informaţii din Statele Unite se aşteaptă ca Rusia să se implice în alegerile parţiale americane

Serviciile de informaţii din Statele Unite se aşteaptă ca Rusia să se implice în alegerile parţiale americane

Potrivit raportului, serviciile de securitate din Rusia vor disemina informaţii false prin intermediul agenţiilor media ruseşti şi prin intermediul conturilor false de pe reţelele de socializare pentru a răspândi viziuni anti-americane şi pentru a exacerba diviziunile sociale şi politice din SUA.

”În anul următor, serviciile de informaţii şi de securitate din Rusia vor continua să pună la încercare infrastructura SUA şi a aliaţilor săi, precum şi să întreprindă alte acţiuni împotriva SUA, NATO şi a aliaţilor. Alegerile parţiale americane sunt o potenţială ţintă a operaţiunilor ruseşti de influenţare”, se arată în raportul serviciilor secrete americane.

Dan Coats, directorul Serviciului Naţional de Informaţii din SUA, a afirmat că Rusia şi-a accelerat eforturile de răspindire a informaţiilor false.

”Rusia a făcut un pas înainte în jocul lor cibernetic, în mod particular după 2016. Credem că este foarte probabil ca Rusia să se implice în alegerile parţiale deoarece nu am observat nicio schimbare în acest sens”, a declarat Coats.

De asemenea, riscul conflictului, în mod special cu Coreea de Nord, este la cel mai ridicat nivel de la sfârşitul Războiului Rece, avertizează serviciile secrete din SUA. În plus, rivalitatea dintre Iran şi Arabia Saudită destabilizează Orientul Mijlociu. Pericolul reprezentat de armele de distrugere în masă este şi el în ascensiune, arată raportul serviciilor de informaţii americane.

În urmă cu două săptămâni, Mike Pompeo, directorul CIA, a declarat, în cadrul unui interviu acordat pentru BBC, că Rusia vizează să se implice în alegerile parţiale ce vor avea loc în SUA în acest an, adăugând că activitatea Rusiei de a se implica în afacerile interne ale altor state a rămas constantă.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici