SUA vor boicota discursul lui Mahmoud Ahmadinejad la ONU

Statele Unite au decis să boicoteze discursul pe care urmează să îl rostească, miercuri, în faţa Adunării Generale a ONU preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, a anunţat misiunea americană la Naţiunile Unite.

320 afișări
Imaginea articolului SUA vor boicota discursul lui Mahmoud Ahmadinejad la ONU

SUA vor boicota discursul lui Mahmoud Ahmadinejad la ONU

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a misiunii, Ahmadinejad "a profitat încă o dată de vizita la ONU (...) pentru a enunţa teorii paranoice şi insulte respingătoare la adresa Israelului (...) de aceea Statele Unite au decis să nu asiste" la discursul său.

"Este păcat că Ahmadinejad are la dispoziţie tribuna Adunării Generale în ziua (sărbătorii evreieşti) Yom Kippour", a adăugat purtătoarea de cuvânt Erin Pelton.

În declaraţiile făcute de la sosirea la New York, în urmă cu două zile, el a afirmat că Iranul nu "acordă nicio atenţie" ameninţărilor cu atacuri din partea statului evreu împotriva instalaţiilor sale nucleare, calificând israelienii drept "sionişti inculţi". El a criticat, de asemenea, sancţiunile occidentale împotriva ţării sale pentru programul său nuclear controversat.

Preşedintele american Barack Obama a afirmat marţi în faţa Adunării Generale că Statele Unite vor face "ceea ce este de făcut" pentru a împiedica obţinerea bombei atomice.

De mai mulţi ani, diatriba antiisraeliană a preşedintelui iranian în faţa ONU determină oficialii occidentali să plece din sală. Acesta este ultimul discurs al lui Ahmadinejad la această tribună a Adunării Generale, el urmând să cedeze în curând puterea, după două mandate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici