SUA vor spori nivelul de alertă teroristă în perspectiva alegerilor prezidenţiale

Departamentul pentru Securitate Internă urmează să sporească nivelul de alertă din Statele Unite în perspectiva convenţiilor republicane şi democrate, alegerilor prezidenţiale din noiembrie şi a perioadei de tranziţie până la instalarea noii administraţii, relatează ABC News.

14 afișări
Imaginea articolului SUA vor spori nivelul de alertă teroristă în perspectiva alegerilor prezidenţiale

SUA vor spori nivelul de alertă teroristă în perspectiva alegerilor prezidenţiale

Perioada de Alertă Sporită (POHA) desemnează intervalul în care probabilitatea ca teroriştii să organizeze atentate este mult mai mare. Potrivit unor documente interne, POHA se va extinde pe intervalul august 2008-iulie 2009.

Administraţia de la Washington le va cere experţilor din domeniul securităţii să îşi dubleze eforturile de evaluare a ameninţărilor teroriste în cursul acestei perioade.

Agenţiile din domeniul securităţii vor fi nevoite să reevalueze planurile de reacţie rapidă în cazul unor eventuale atacuri, indiferent de natura acestora. Măsurile respective vor viza şi perioada de tranziţie de la administraţia Bush la următoarea care va fi instalată la Casa Albă.

"Când avem astfel de evenimente puternic mediatizate, când avem un număr mare de oameni care se strâng într-un loc, luăm măsuri suplimentare de precauţie", a declarat recent directorul FBI, Robert Mueller, pentru ABC.

El a precizat că nivelul de alertă va rămâne cel galben sau "ridicat", dar nu portocaliu, deoarece nu există indicii concrete privind iminenţa unui atac terorist.

Oficialii americani amintesc de atentatele de la 11 septembrie, comise la nouă luni înainte după instalarea unei noi administraţii, şi de atacurile de la Madrid, produse cu câteva zile înaintea alegerile legislative din Spania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici