SUA vor trimite până în vară între 20.000 şi 30.000 de militari în Afganistan

Statele Unite vor trimite între 20.000 şi 30.000 de soldaţi americani suplimentari în Afganistan, până în vara anului viitor, a anunţat sâmbătă şeful Statului Major Interarme american, amiralul Michael Mullen.

14 afișări
Imaginea articolului SUA vor trimite până în vară între 20.000 şi 30.000 de militari în Afganistan

Seful Statului Major Interarme american, amiralul Michael Mullen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Generalul american David McKiernan, care comandă forţele internaţionale din Afganistan, ceruse peste 20.000 de soldaţi americani pentru a ajuta la combaterea insurecţiei talibanilor din această ţară.

"Trupele care au fost cerute de generalul McKiernan sunt cele de care avem nevoie într-un viitor apropiat. Nu cred că va fi o sporire a trupelor cu mai mult de 20.000-30.000 de soldaţi", a declarat amiralul Mike Mullen, în cursul unei întrevederi cu jurnaliştii la Kabul.

Violenţele comise de insurgenţii talibani, printre care şi talibanii înlăturaţi de la putere în noiembrie 2001 de o coaliţie condusă de SUA, s-au dublat în intensitate de doi ani, în pofida prezenţei a aproape 70.000 de soldaţi străini, dintre care circa o jumătate sunt americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici