Succesoarea cancelarului Angela Merkel se retrage din partidul controversat pe care îl conducea. Ce a anunţat politicianul

Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea cancelarului Angela Merkel, se retrage de la conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU). Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat că nu va participa la alegerile de anul viitor.

1276 afișări
Imaginea articolului Succesoarea cancelarului Angela Merkel se retrage din partidul controversat pe care îl conducea. Ce a anunţat politicianul

sursa FOTO: Profimedia

Deşi desemnată de Merkel pentru a prelua funcţia de cancelar, Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat că nu va participa la alegerile de anul viitor.

Uniunea Creştin-Democrată a fost criticată după ce a susţinut alegerea premierului landului Turingia, Thomas Kemmerich, alături de partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania.

Annegret Kramp-Karrenbauer a fost aleasă în 7 decembrie în funcţia de preşedinte al Uniunii Creştin-Democrate, în locul Angelei Merkel, după ce a obţinut 517 voturi în scrutinul desfăşurat cu ocazia congresului CDU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici