Summit UE | Ursula von der Leyen propune eliminarea dependenţei de combustibili din Rusia până în 2027

Uniunea Europeană va elabora planuri pentru optimizarea sistemului energetic şi intenţionează să elimine dependenţa de combustibili fosili din Rusia până în anul 2027, a anunţat joi seară Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

1547 afișări
Imaginea articolului Summit UE | Ursula von der Leyen propune eliminarea dependenţei de combustibili din Rusia până în 2027

Sursa foto: MediafaxFoto

"Până la sfârşitul lunii martie, vom elabora opţiuni pentru măsuri de urgenţă în sensul evitării extinderii impactului preţurilor la gaze în preţurile la electricitate, inclusiv prin plafonarea temporară a tarifelor. Vom crea o echipă care să elaboreze planuri de achiziţii pentru iarna viitoare şi pentru coordonarea operaţiunilor în acest sens. Vom propune o politică la nivelul Uniunii Europene pentru rezerve de gaze", a declarat Ursula von der Leyen, prin Twitter, în timpul reuniunii informale a Consiliului European, aflată în curs la Versailles, în Franţa.

"Până la jumătatea lunii mai, vom prezenta opţiuni de optimizare a configuraţiei pieţei de electricitate, în sensul modificărilor structurale spre eliminarea dioxidului de carbon din sectorul energetic. Vom propune un plan de eliminare a dependenţei de combustibili fosili din Rusia înainte de anul 2027", a subliniat preşedintele Comisiei Europene.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici