Summit UE| Ursula von der Leyen: Vom regândi apărarea UE şi sistemul energetic / Borrell: Rămânem uniţi

Uniunea Europeană va revizui conceptele privind apărarea şi sistemul energetic, a afirmat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, cu ocazia reuniunii Consiliului European, în timp ce Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a pledat pentru unitate.

3621 afișări
Imaginea articolului Summit UE| Ursula von der Leyen: Vom regândi apărarea UE şi sistemul energetic / Borrell: Rămânem uniţi

Summit UE| Ursula von der Leyen: Vom regândi apărarea UE şi sistemul energetic / Borrell: Rămânem uniţi

"Este un moment definitoriu pentru Europa. La acest summit vom regândi apărarea europeană, prin capabilităţi puternice, vom regândi sistemul energetic. Trebuie să scăpăm de dependenţa de combustibilii fosili din Rusia, de aceea avem nevoie de investiţii masive în energie regenerabilă. Aceasta este şi o investiţie strategică pentru securitate şi independenţă", a afirmat Ursula von der Leyen, cu ocazia reuniunii informale a Consiliului European, aflată în curs la Versailles, în Franţa.

"Vom discuta şi despre apartenenţa Ucrainei la familia noastră europeană. Vrem o Ucraină liberă şi democratică, cu care avem un destin comun", a subliniat Ursula von der Leyen.

La rândul său, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a declarat că Uniunea Europeană demonstrează unitate în contextul crizei din Ucraina. "Suntem mai uniţi ca niciodată. Nu am mai văzut niciodată statele membre mai unite şi mai aproape de partenerii noştri transatlantici. Vladimir Putin a crezut că va cuceri Ucraina, a eşuat. A crezut că ne va diviza, a eşuat. A crezut că va slăbi alianţa transatlantică şi a eşuat. Acum, trebuie să oprească războiul", a spus Josep Borrell Fontelles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici