"Super Putin", eroul unei benzi desenate foarte populare în Rusia

Premierul rus Vladimir Putin este un spererou de arte marţiale aflat la conducerea unei echipe în care apare preşedintele Dmitri Medvedev, descris drept un "gnom", într-o bandă desenată comică, foarte în vogă pe Internet în Rusia.

458 afișări
Imaginea articolului "Super Putin", eroul unei benzi desenate foarte populare în Rusia

"Super Putin", eroul unei benzi desenate foarte populare în Rusia (Imagine: www.superputin.ru)

Desenele şi textele "Super Putin, ca un om obişnuit", care pot fi vizionate pe site-ul www.superputin.ru, au fost publicate "cu un an înainte de sfârşitul lumii".

Rusia va alege în 2012 viitorul preşedinte şi experţii analizează toate semnele care ar putea sugera că actualul şef de stat şi puternicul său premier vor fi candidaţi, cei doi neexcluzând până în prezent o astfel de ipoteză.

În timp ce "Super Putin" este opera artiştilor independenţi, utilizatorii de Internet afirmă că această bandă desenată ar putea descrie parţial ce se întâmplă în culisele tratativelor pentru prezidenţiale sau chiar că a fost comandată de Kremlin.

Putin, îmbrăcat într-un chimono şi descris ca un bărbat "cu un caracter nordic", reuşeşte să salveze un autobuz plin cu pasageri, ameninţat de o explozie cu bombă.

"Voi merge cu peste 80 de kilometri pe oră", afirmă Putin, strângând din dinţi, înainte de a apăsa pe acceleraţie. El primeşte apoi ajutorul lui Medvedev, îmbrăcat pe jumătate într-un costum de urs brun, care trimite iPad-ul său pentru a dezamorsa bomba.

Medvedev este cunoscut pentru pasiunea sa pentru dispozitivele electronice, iar Putin pentru judo, disciplină la care deţine centura neagră.

În cursa sa nebună, autocarul este atacat de o mulţime de zombi care strigă "Lăsaţi-ne să ne alegem guvernanţii" şi "Eliberaţi-l pe Hodorkovski", cu care până la urmă Putin se întâlneşte.

"Voiam să atragem atenţia asupra situaţiei politice deprimante din Rusia şi să creăm un dialog", a declarat pentru AFP autorul textelor, Serghei Kalenik, subliniind că unele mass-media au refuzat să publice banda desenată deoarece Medvedev este descris drept un "gnom".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici