Superuraganul Patricia, retrogradat la furtună de categoria 1 în timp ce traversează Mexicul. Ce pagube a provocat - VIDEO

Patricia continua să slăbească în intensitate sâmbătă şi a fost degradată de la cel mai puternic uragan din istorie la o furtună de categoria 1 în timp ce traversa Mexicul. Pagubele provocate au fost "mai puţin importante" decât se prevedea, a anunţat vineri seara preşedintele ţării, Enrique Peña Nieto, relatează AFP în pagina electronică.

3184 afișări
Imaginea articolului Superuraganul Patricia, retrogradat la furtună de categoria 1 în timp ce traversează Mexicul. Ce pagube a provocat - VIDEO

Uraganul Patricia a provocat pagube "mai puţin importante" decât se prevedea, anunţă preşedintele Mexicului (Imagine: captura video)

Viteza maximă a rafalelor de vânt ale furtunii a scăzut sâmbătă dimineaţa la aproximativ 33 de kilometri pe oră şi se aştepta să scadă în continuare, relatează AP în pagina electronică.

Furtuna a atins uscatul vineri seara, pe coasta la Pacific a Mexicului, ca un "monstruos" uragan de categoria 5, cu rafale de vânt de până la 270 de kilometri pe oră.

Patricia se afla sâmbătă dimineaţa la aproximativ 80 de kilometri sud-sud-vest de Zacatecas, în Mexic, şi se îndrepta către nord-nord-est, cu o viteză de aproximativ 33 de kilometri pe oră.

"Primele informaţii confirmă că pagubele sunt mai puţin importante decât cele aşteptate de la un uragan de o asemenea magnitudine", a declarat Peña Nieto într-un mesaj televizat către ţară.

"Cu toate acestea este important ca populaţia să rămână în adăposturi", a adăugat el. "Nu putem coborî încă garda. Insist, partea cea mai periculoasă a uraganului nu a intrat încă pe teritoriul" ţării, a continuat preşedintele.

Şeful statului a avertizat că Patricia urmează să aducă ploi importante pe coasta Pacificului, dar şi în statele din centru şi nord-est.

În doar câteva ore, această furtună s-a transformat în cel mai puternic uragan din istorie, cu rafale de vânt de până la la 325 de kilometri pe oră, provocând temeri că urma să cauzeze o catastrofă de mare amploare la momentul intrării pe teritoriul mexican.

Uraganul Patricia era mai puternic decât taifunul Haiyan, care s-a soldat cu moartea sau dispariţia a aproximativ 7.350 de persoane în Filipine, în 2013.

Rămânând uragan de categoria 5, Patricia şi-a pierdut însă din intensitate pe coastele mexicane, unde rafalele de vânt atingeau până la 270 de kilometri pe oră.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici