Suspiciuni de malpraxis după decesul unui copil român de nouă luni într-un spital din sudul Italiei

Un băieţel român în vârstă de nouă luni a decedat într-un spital din regiunea italiană Sicilia, unde fusese transferat de urgenţă de la altă unitate medicală prezentând simptome de dizenterie, procurorii suspectând un posibil caz de malpraxis, informează site-ul cotidianului Gazzetta del Sud.

180 afișări
Imaginea articolului Suspiciuni de malpraxis după decesul unui copil român de nouă luni într-un spital din sudul Italiei

Suspiciuni de malpraxis după decesul unui copil român de nouă luni într-un spital din sudul Italiei (Imagine: Shutterstock)

Procurorii italieni anchetează circumstanţele decesului copilului de nouă luni, Andrei C.B., fiul unei familii de români din Falcone (Sicilia).

Băieţelul a murit miercuri după-amiază în Policlinica din Messina, unde fusese transferat de urgenţă de la spitalul din localitatea Patti (Sicilia).

Părinţii transportaseră copilul la Spitalul din Patti luni, pentru că manifesta simptome de dizenterie. Luni după-amiază, după administrarea unui tratament în secţia de pediatrie a spitalului local, copilul fusese externat, părinţilor recomandându-li-se să îi ofere alimente dietetice şi medicamente antifebră dacă va fi necesar.

Marţi, starea copilului a început să se deterioreze, având febră de 38 de grade. Băieţelul a fost adus din nou la Spitalul din Patti, unde starea a continuat să se agraveze. Medicii spitalului au decis abia miercuri dimineaţă transferarea pacientului la Policlinica din Messina, unde există o secţie de terapie intensivă pentru copii. În pofida eforturilor medicilor Policlinicii din Messina, copilul a murit miercuri după-amiază.

Părinţii români au depus o plângere la carabinieri privind malpraxis şi vor să afle adevărul despre cauzele care au provocat decesul.

Ancheta este coordonată de Antonella Fradà, adjunctul procurorului-şef din provincia siciliană Messina, care a dispus efectuarea autopsiei. În momentul de faţă, nu a fost declanşată cercetarea penală pentru nicio persoană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici