Susţinătorii lui DeSantis lansează primul spot TV care îl atacă pe Trump în cursa pentru Casa Albă

Un grup care susţine potenţiala candidatură a guvernatorului Floridei, Ron DeSantis la preşedinţia SUA, a lansat duminică primele atacuri la adresa principalului său rival, Donald Trump, punând la îndoială loialitatea fostului preşedinte faţă de colegii săi republicani, potrivit Reuters.

452 afișări
Imaginea articolului Susţinătorii lui DeSantis lansează primul spot TV care îl atacă pe Trump în cursa pentru Casa Albă

„Trump ar trebui să lupte împotriva democraţilor, nu să mintă în legătură cu guvernatorul DeSantis”, se arată în anunţ. „Ce s-a întâmplat cu Donald Trump?”.

Fostul preşedinte Trump şi-a lansat în noiembrie o candidatură pentru nominalizarea republicană din 2024, iar sondajele arată că el conduce în topul candidaţilor declaraţi şi încă nedeclaraţi. DeSantis, care este aşteptat să lanseze o candidatură, se află pe poziţia a doua în sondaje.

Never Back Down Down, Super PAC care îl susţine pe DeSantis, a lansat anunţul intitulat „Luptaţi cu democraţii, nu cu republicanii” online şi în emisiunea „Fox News Sunday”.

Anunţul începe cu o referire la problemele juridice ale lui Trump în New York.

„Donald Trump a fost atacat de un procuror democrat din New York. Atunci de ce cheltuieşte milioane de euro pentru a-l ataca pe guvernatorul republican al Floridei?”.

Trump a pledat nevinovat în Manhattan, pe 4 aprilie, la 34 de capete de acuzare pentru falsificarea unor registre de afaceri legate de o plată de bani tăcuţi făcută starului porno Stormy Daniels. El a fost interogat într-un proces separat de fraudă în afaceri în valoare de 250 de milioane de dolari intentat de procurorul general al statului.

Make American Great Again, principalul Super PAC aliniat cu Trump, l-a atacat deja pe DeSantis în reclame.

Ultimul său comunicat de vineri a făcut referire la un raport al Daily Beast potrivit căruia DeSantis a mâncat budincă de ciocolată cu degetele în timp ce se afla într-un zbor de la Tallahassee la Washington în 2019.

„DeSantis are degetele murdare peste tot pe drepturile seniorilor, cum ar fi tăierea Medicare, reducerea securităţii sociale, chiar şi creşterea vârstei de pensionare”, se spune în anunţ. „Spuneţi-i lui Ron DeSantis să îşi ţină degetele de budincă departe de banii noştri”.

Un sondaj Reuters/Ipsos de la începutul lunii aprilie a arătat că 48% dintre republicani au declarat că doresc ca Trump să fie candidatul prezidenţial al partidului lor în 2024, iar 19% îl susţin pe DeSantis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici