Sute de persoane au participat în Kiev la funeraliile activistului ucrainean de 24 de ani, ucis de ruşi

Sute de persoane în doliu participă sâmbătă la Kiev la funeraliile activistului ucrainean de 24 de ani, ucis de ruşi la Izium.

585 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane au participat în Kiev la funeraliile activistului ucrainean de 24 de ani, ucis de ruşi

Sute de persoane s-au adunat la Kiev pentru a aduce un omagiu unui activist ucrainean care a fost ucis de ruşi.

Roman Ratushnyi a fost omorât pe 9 iunie în jurul oraşului Izium din estul Ucrainei, în timp ce se lupta cu trupele ruseşti.

Tânărul, în vârstă de 24 de ani, a fost un protestatar adolescent în timpul lunilor de demonstraţii care l-au răsturnat pe liderul pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, în 2014.

De asemenea, era cunoscut ca un militant pentru protecţia mediului din Kiev, care a condus o campanie pentru a proteja un parc.

Astăzi, sute de persoane în doliu s-au adunat în centrul Kievului pentru a-i aduce un omagiu lui Ratushnyi, iar unii au fost auziţi strigând: „Eroii nu mor niciodată!"

Din piaţă, participanţii au plecat într-o lungă coloană tăcută în spatele sicriului până în Piaţa Independenţei.

Această piaţă vastă din centrul Kievului poartă numele simbolic al celor trei luni de proteste care l-au răsturnat peIanukovici în 2014 şi au contribuit la alimentarea trezirii patriotice a ucrainenilor născuţi după obţinerea independenţei în 1991.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici