Sute de persoane evacuate după intrarea în erupţie a unui vulcan în Indonezia

Sute de persoane au fost evacuate după intrarea în erupţie a unui vulcan pe muntele Karangetang, în Indonezia, au anunţat sâmbătă autorităţile, care au emis o alertă roşie.

60 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane evacuate după intrarea în erupţie a unui vulcan în Indonezia

Sute de persoane evacuate după intrarea în erupţie a unui vulcan în Indonezia

Aproximativ 600 de persoane locuiesc în trei sate situate la patru kilometri de vârful vestic al vulcanului, care continuă să erupă lavă, a declarat vulcanologul Guvernului, Kristianto.

"Procesul de evacuare a 582 de săteni s-a terminat. Aceştia sunt cu toţii în adăposturi şi nimeni nu a fost rănit", a adăugat el.

"Vulcanul este în continuare în faza de erupţie", a explicat el.

Karangetan, care are o altitudine de 1.784 de metri, este situat pe insula Siau, în provincia Sulawesi. În august, patru persoane au murit în urma uneia dintre erupţiile acestuia.

Arhipelagul indonezian este situat pe Cercul de Foc al Pacificului, unde activitatea vulcanică şi seismică este foarte intensă, şi numără zeci de vulcani în activitate.

Vulcanul său cel mai activ, Muntele Merapi, din centrul insulei Java, a provocat moartea a peste 350 de persoane în urma unei serii violente de erupţii care a început la sfârşitul lui octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici