Sydney pierde titlul de cel mai mare oraş din Australia după peste 100 de ani pe prima poziţie

Melbourne a depăşit Sydney ca cel mai populat oraş din Australia pentru prima dată de la goana după aur din secolul al XIX-lea, în urma unei schimbări administrative.

3346 afișări
Imaginea articolului Sydney pierde titlul de cel mai mare oraş din Australia după peste 100 de ani pe prima poziţie

Sursa foto: Twitter/F1

Sydney a deţinut cu mândrie acest titlu timp de peste 100 de ani.

Dar, având în vedere creşterea rapidă a populaţiei la periferia oraşului Melbourne, limitele oraşului au fost extinse pentru a include zona Melton.

Cele mai recente cifre guvernamentale, din iunie 2021, plasează populaţia din Melbourne la 4.875.400 de locuitori, cu 18.700 mai mult decât cea din Sydney.

Biroul Australian de Statistică (ABS) defineşte "zona urbană semnificativă" a unui oraş, prin includerea tuturor suburbiilor de legătură cu mai mult de 10.000 de persoane.

"Până la definiţia de la recensământul din 2021, zona semnificativă din Sydney avea o populaţie mai mare decât Melbourne. Cu toate acestea, odată cu comasarea Meltonului în Melbourne în cea mai recentă clasificare, Melbourne are mai mulţi locuitori decât Sydney - şi a avut din 2018 ", a declarat Andrew Howe de la ABS pentru ziarul Sydney Morning Herald, care a descris graniţa redesenată ca fiind "un aspect tehnic".

Nu este pentru prima dată când Melbourne deţine titlul de cel mai mare oraş din Australia.

Ca urmare a goanei după aur de la sfârşitul secolului al XIX-lea, în urma căreia migranţii au venit în număr mare în statul Victoria, Melbourne a crescut rapid şi a depăşit Sydney până în 1905.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici