Târg de criză: la Praga, de Crăciun vor fi mai puţine luminiţe

Numărul ornamentelor luminoase a fost redus, iar o parte au fost înlocuite cu LED-uri la târgul de Crăciun din Praga, redeschis în weekend.

114 afișări
Imaginea articolului Târg de criză: la Praga, de Crăciun vor fi mai puţine luminiţe

Târg de criză: la Praga, de Crăciun vor fi mai puţine luminiţe

Potrivit Reuters, mii de oameni s-au adunat în Piaţa Medievală a oraşului vechi din Praga în weekend pentru aprinderea beculeţelor pe un brad de Crăciun de 25 de metri şi pentru redeschiderea târgului, după doi ani de pandemie.

Piaţa, care este populară atât printre cehi, cât şi printre turiştii străini datorită vinului fiert, cârnaţilor, dulciurilor şi cadourilor, a fost amenajată cu becuri mai eficiente din punct de vedere energetic atât pentru a economisi bani, cât şi pentru a transmite un mesaj.

„Am decis să reducem numărul ornamentelor luminoase de pe străzi şi folosim cele mai moderne corpuri de iluminat cu LED-uri, iar acest lucru este valabil şi pentru bradul de Crăciun”, a declarat Jan Chabr, membru al Consiliului local din Praga.

Administraţia oraşului a decis să nu mai aprindă luminile pe tot parcursul zilei, ca în trecut, ci doar de la ora 16.00 până la miezul nopţii.

„Nu vrem să le răpim oamenilor atmosfera festivă de Crăciun şi Anul Nou... dar suntem conştienţi că nu trebuie risipită energia”, au spus reprezentanţii autorităţilor locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici