Tarlev: În R.Moldova nu va ajunge nici un leu din creditul promis de Rusia

Fostul prim-ministru moldovean Vasile Tarlev a apreciat, vineri, că "în Republica Moldova nu va ajunge nici un leu sau dolar din creditul pe care l-a promis Rusia", informează portalul Unimedia.md.

51 afișări
Imaginea articolului Tarlev: În R.Moldova nu va ajunge nici un leu din creditul promis de Rusia

Tarlev: În R.Moldova nu va ajunge nici un leu din creditul promis de Rusia (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

"Este o declaraţie politică pentru campania electorală. Se vor importa doar unele materiale de construcţie", a spus Tarlev, liderul Uniunii Centriste din Moldova.

El a adăugat că, prin contractarea creditului, Republica Moldova şi-a deteriorat relaţiile cu instituţiile financiare internaţionale. "Creditul urma să fie coordonat cu structurile internaţionale. Din câte cunosc, autorităţile nu au coordonat acest subiect", a spus el.

Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat, la începutul acestei săptămâni, că Rusia este dispusă să acorde Republicii Moldova un credit de 500 de milioane de dolari, prima tranşă, în valoare de 150 de milioane de dolari urmând să fie vărsată în termen de o lună şi jumătate sau două luni.

Anunţul a fost făcut în cursul unei vizite la Moscova a preşedintelui moldovean în exerciţiu, Vladimir Voronin, care a declarat joi că, în afara acestui credit, Moscova a mai oferit şi un împrumut de 20 de milioane de dolari pentru refacerea sediilor Preşedinţiei şi Parlamentului, avariate în timpul protestelor de stradă din 7 aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici