Tatăl unui pasager a depus plângere împotriva Boeing şi Malaysia Airlines

Tatăl unui pasager de la bordul avionului companiei Malaysia Airlines asigurând zborul MH370 care s-a prăbuşit în Oceanul Indian, la 8 martie, a intentat o acţiune în justiţie împotriva companiei şi producătorului de avioane Boeing, au anunţat avocaţii săi americani miercuri.

444 afișări
Imaginea articolului Tatăl unui pasager a depus plângere împotriva Boeing şi Malaysia Airlines

Tatăl unui pasager a depus plângere împotriva Boeing şi Malaysia Airlines (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi epava nu a fost găsită încă, iar circumstanţele dispariţiei avionului nu sunt cunoscute, firma de avocatură Ribbeck Law a depus plângere marţi la un tribunal din Illinois, în numele lui Januari Siregar, al cărui fiu se afla la bordul avionului de tip Boeing 777.

Un pasager pe nume Firman Siregar, în vârstă de 25 de ani, de naţionalitate indoneziană, figurează pe lista publicată de Malaysia Airlines.

Zborul MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing s-a prăbuşit în partea de sud a Oceanului Indian cu 239 de persoane la bord, dintre care 227 de pasageri.

Ribbeck Law, cu sediul la Chicago, doreşte să afle dacă un eventual "defect" de concepţie sau o avarie de natură mecanică sunt imputabile Beoing sau dacă grupul a comis vreo eroare.

În orice caz, "noi credem că cele două pârâte citate trebuie să răspundă pentru catastrofa zborului MH370", subliniază firma într-un comunicat publicat la Kuala Lumpur, citând-o pe însărcinata cu proceduri aeronautice Monica Kelly.

"Este extrem de important pentru victimele pe care le reprezentăm ca toate părţile responsabile să fie traduse în justiţie fără excepţie", se mai arată în comunicat.

Firma de avocatură nu a precizat valoare daunelor solicitate, însă contenciosul vizează, potrivit acesteia, "milioane de dolari".

Ribbeck Law reprezintă zeci de rude ale pasagerilor zborului 214 al companiei Asiana Airlines, implicat într-un accident la aterizare pe aeroportul din San Francisco la 6 iulie. Accidentul s-a soldat cu trei morţi şi peste 180 de răniţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici